Autoimunní thyreoiditis

Vážený pane doktore, doktorko, obracím se na Vás s prosbou a žádostí o radu, týkající se autoimunního onemocnění štítné žlázy, které mi před necelým měsícem diagnostikoval můj ošetřující lékař. V lékařské zprávě jdou hodnoty anti TPO 398 a TSH 5,18. Těmto hodnotám nerozumím, jsem však poučena, že první hodnota je velmi vysoká. Můžete mi sdělit, co to pro můj budoucí život bude znamenat? Především co se týče těhotenství, které rozhodně v budoucích pěti letech plánuji (dřív ne). Lékař se mi nejspíše snažil naznačit, že dosud je štítná žlázy schopná vyživovat plod, za několik let však už ne - netuším však, jestli jsem to pochopila správně. Znamená to tedy: "Teď nebo nikdy"? Nechci zůstat bezdětná. Jako léčbu zvolil 1/2 tablety Euthyroxu 50 denně. Děkuji Vám za odpověď a především radu do života.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, máte autoimunitním zánětem způsobené snížení funkce štítné žlázy. To, pokud je dobře léčeno, nemusí znamenat vážnější problém ani v těhotenství, nicméně je třeba vždy všechny kroky konzultovat s ošetřujícím gynekologem. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: