Autoimunní thyreoiditis

Dobrý den Chtěla jsem se zeptat mám diagnozu E063,již přes rok se léčím Euthyroxem,Tsh mám zatím v normě,chtěla jsem vědět ,jestli když jsem brala antibiotika a zjistili mi hodnotu Hemoglobinu 118,zda ke snížení může dojít i od štítné žlázy,již jednou jsem se léčila podáváním železa,chtěla jsem vědět,jestli je vhodné brát tablety se železem k euthyroxu.Mám velké potíže s dýcháním,kolikrát mě přepadne takový stav že se nemůžu vůbec nadechnout a strašně se spotím a je mi zle a to zrovna i když nic nedělám,je to strašně nepříjemný a vyčerpávající,hrozně se potím,ale to je prý normální u snížené funkce,prosím o radu Děkuji Michaela

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jestli jsem správně pochopila váš dotaz, ptáte se na to, jestli může nižší hladina hemoglobinu (i když 118g/l je snad u žen ještě norma) souviset se štítnou žlázou?? Odpovídám ne. Tablety se železem klidně brát můžete, ale užívejte je s odstupem od Euthyroxu. Zvýšené pocení není zrovna typický příznak pro sníženou funkci štítné žlázy. Je to příznak značně nespecifický, který může doprovázet celou řadu nemocí od infekcí, chornických zánětů, nádorů, krevních chorob, hormonálních poruch...výčet by mohl ještě pokračovat. Bylo by tedy vhodné další vyšetření k vyloučení jiné příčiny obtíží. Držím palce

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: