Autoimunní thyreotoxikóza (hyperthyreóza)

Dobrý den, již asi 4 roky se léčím na toto onemocnění thyrozolem bez úspěchu a s hormonálními výkyvy. Prosím o radu, jestli je možné vyměnit léky s lepšími účinky pro stabilizaci hormonů štítné žlázy, dále mám velké bolesti levého oka pro orbitopathii dysthyroides, která mě omezuje jak v osobním životě, tak v pracovní pro každodenní velké bolesti. Také jestli je možné užívat homeopatika na toto onemocnění s výrazným léčivým efektem. Děkuji Květa

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je léčba po tak dlouhé době bez efektu (jiné léky možné nejsou), pak je plně indikováno operační řešení s odstraněním štítné žlázy a následnou substituční terapií. Homeopatika bohužel léčebný efekt nemají.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: