Autoimunní zánět štítné žlázy

Nedavno mi byl diagnostikován autoimunní zánět štítné žlázy a předepsán Eutyrox 50, s tím, že mám brát půlku denně. Protože ale nemám žádné klinické příznaky, které toto onemocnění zpravidla provázejí, jsem léky zatím nebrala. Nevím, jestli bych si to neměla ještě ověřit u jiného lékaře. Necítím se unavená, ani mi nic nebolí, jen občas, zvlášt večer před spaním trochu bušení srdce. Mám dotaz, co se může stát, když léky nebudu brát, s čím musím počítat? Jediné, co mám, je trochu nižší tlak ( 98/62). Děkuji moc za odpevěď a radu. M.Valešová

Odpověď odborníka:

Neznám bohužel Vaše laboratorní nálezy, ale věřte, že lékař nenasazuje léky zbytečně. "Knižní" příznaky se v praxi u pacientů málokdy vyskytují. Co konkrétně Vám hrozí při neužívání léku, není možné bez znalosti Vašeho celkového zdravotního stavu, genetických rizik atd. stanovit. Každopádně bych považovala za správné s ošetřujícím endokrinologem stanovisko neaplikovat lék probrat, vztah pacienta a lékaře by měl spočívat v partnerství.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: