Autovakcína

Dobry den, kvuli opakovanym zanetum a po odebrani steru mi gynekolozka nechala udelat autovakcinu na streptokoka agl. Zaroven se jiz rok snazim otehotnet. Na muj dotaz,zda mohu otehotnet v prubehu brani autovakciny odpovedela, ze ano, ale vakcina pozbude ucinku. Jina lekarka mi naopak rekla, ze otehotnet v zadnem pripade nesmim. Ohrozilo by pripadne me tehotenstvi brani teto autovakciny (mam predepsano 40 kapek, vybrana 1 lahvicka, mam celkem 4)? A co by se stalo, kdybych po vybrani 1 lahvicky (1 mesic) vakcinu prestala brat? dekuji za odpoved, Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jano! Názory na tuto problematiku se různí, někteří odborníci nevidí v užívání autovakcín během těhotenství problém, jiní ho nedoporučují. Pokud chcete mít úplnou jistotu, snažte se otěhotnět až poté co využíváte celou připravenou autovakcínu. Osobně bych jako přijatelnou variantu viděla i postup, kdy budete autovakcínu užívat a v případě těhotenství ji užívat přestanete. V případě, že užívání autovakcíny nedokončíte, pouze tím snížíte její účinnost. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: