Av blokáda

Nedávno jsem měl problémy v podobě špatného dýchání a přeskakování srdce. Pokaždé když jsem skončil v nemocnici(3x), tak mi nic nezjistili při natočení ekg a z krve také nic. Byl jsem poslán na HOLTER, kde my bylo zjištěno toto: záznam dobré kvality. potíže při tréninku - udávané palpitace. v době záznamu TF 155/min jiné v záznamu zachycené nejsou . Ve spánku zachycen 2x AV blok II st Mobitz typu bez poklesu TF( v době záchytu TF 53/min) Min TF v průběhu monit ve spánku byla 44/min a max TF v době zvýšení fyz. aktivity 177/min závěr : T.č. po kardl. stránce bez nutnosti omezení sport. aktivity. 1x za rok kontrolní ekg HOLTER. AV blok II st zachycen ve spánku s výpadkem 1QRS komplexu, v průběhu dne bez nálezu vyšších blokád. LK: kinetika LK v normě, norm. diastol funkce LK Pk: bez dilatace fukn. v normě, TAPSE 32 Aortální chlopeň: trojcípa bez patrné vady Trikuspidální chlopeň: bez patrné vady Pulmonální chlopeň: křivka I Perikazd: bez výpotku Aorta:bez dilatace DDŽ: bez dilatace kolabuje v inspíriu Zkratová vada : není poté jsem byl na preventviní sportovní prohlídce, kde my taky řekli .... provedeným lekařským vyšetřením nebyla shledána žádná kontraindikace ani omezení výkonostního sportu -fotbal, zdatnost přiměřená/vyšší vek. populační normě, event omezení dle kardiologa. Může my prosím někdo vysvětlit co to znamená ? ta Av blokáda ? Můj praktický lékař chce abych nechal fotbalu na krátký čas . Momentálně se citím dobře a fotbal hraji normálně. Díky za radu

Odpověď odborníka:

Kompletně vysvětlit kardiologický nález po internetu nelze, jednalo by se asi o hodinovou přednášku. Vše máte v pořádku, tak sportovat můžete normálně. Pokud vám při sportu nic není, tak dál běhejte po hřišti. Váš praktický lékař to vidí správně opatrně, chce po vás klid, aby jste si odpočinul, ale není to nutné, pokud jinak dodržujete správnou životosprávu. AV blokáda znamená, že na Ekg křivce je úsek mezi PQ prodloužen. Úsek mezi PQ označuje kontrakci mezi síní a komorou. Blokáda se dělí do více stupňů a typů. Nevím, jestli tomu rozumíte, ale více bez dialogu a znalosti srdečních poměrů nelze vysvětlit. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pooperační bolest
Články: Pooperační bolest
Chystáte se na svou první...
Mykóza penisu: Pohlavní nemoc to není, ale přehlížet ji se nevyplácí!
Je test otcovství opravdu spolehlivý?
Články: Je test otcovství opravdu spolehlivý?
Když se řekne test...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bércové vředy aneb Když se léčba křečových žil nedaří
Články: Bércové vředy aneb Když se léčba křečových žil nedaří
Možná jste to už někdy sami...
Hrůzami opředená prohlídka aneb Co se děje při koloskopii
Články: Hrůzami opředená prohlídka aneb Co se děje při koloskopii
Kolonoskopie, či koloskopie...
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Počítačová tomografie (CT)
Články: Počítačová tomografie (CT)
Počítačová nebo computerová...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x