Avulze báze v.mtt - sádra či ortéza?

Po výše uvedeném rentgenovém nálezu mi byla na úrazové ambulanci nasazena ortéza Walker s tím, že ji mám přes den nosit 4-5 týdnů a kontrola není nutná. Jakýkoli pohyb bez ortézy mi přivádí opravdu velkou bolest. Nebyla by vhodnější sádra, jež by mi fixovala nohu i v noci? Jak mi lékař vysvětlil, úlomek kosti si tam někde courá. Moc prosím o rychlou odpověď.

Odpověď odborníka:

V dnešní době se stále častěji pro pohodlí pacientů aplikují ortézy. Ale i ona musí být přilehavá a zlomeninu, tedy končetinu znehybnit. Sám dávám přednost podloženému sádrovému obvazu. Pokud máte pocit , že ortéza nefixuje dostatečně a navíc pohyb vyvolá bolest v místě zlomeniny obraťte se na vašeho chirurga se žádostí o chodící sádrový obvaz. Zcela jistě vám vyhoví. Zlomenina bude fixována a také se díky dobrému znehybnění rychleji zahojí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
9 kroků k odstranění klíštěte u vašeho domácího mazlíčka
Alergie na alkohol? Existuje!
Články: Alergie na alkohol? Existuje!
Když lidé mluví o alergii...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Poruchy srážlivosti krve
Články: Poruchy srážlivosti krve
Krvácivé stavy se projevují...
Kolposkopie
Články: Kolposkopie
Kolposkopie je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: