Axonální polyneuropatie

Předtím, než mi byla na EMG potvrzena diagnoza axonální polyneuopatie DKK jsem na neurologii obdržela na problémy této diagnózy zoloft (50mg 1x denně). Jak se následně zjistilo, polyneuropatie je u mě způsobena do té chvíle neléčenou hypotyreozou. Nyní již užívám Zoloft 10.týden, sice mě zklidnil, nicméně nějaký viditelný účinek na ax.polyneuropatii nepozoruji. Naopak se situace zlepšuje s nynějším postupným zaléčením štítné žlázy. Je Zoloft efektivní pro léčbu této mé diagnozy? Ráda bych jej vysadila a rozhodně ho nechci brát dlouhodobě. Děkuji

Odpověď odborníka:

Zoloft neslouží k léčbě polyneuropatie, POkud ho užíváte a je Vám s ním lépe, asi bych ho nějakou dobu ponechala ( v řádu několika měsíců) a poté zkusila po poradě s lékařem vysadit.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: