Ayreen - antibiotika tripim

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli antibiotika Tripim 200 snižují účinky HA Ayreen. 14.4 jsem začala brát Tripim, dobírat bych ho měla 18.4. Předevčírem sem dobrala první platíčko antikoncepce a mám 7 denní přestávku. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Ačkoli v tomto případě výrobce Triprim přímo neuvádí sníženou účinnost hormonální antikoncepce v případě jeho užívání, je rozumné se chránit ještě jinak v případě pohl. styku ( kondom, spermicid). Následující den po vysazení Triprim jste již normálně chráněna. Nezáleží, zda máte právě pauzu v užívání.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: