Azalia a cerazette vs minesse a mirelle

Dobrý den. Kvůli vyšší váze a vyššímu KT mi byla gynekologem předepsána antikoncepce azalia.první měsíc špinění a skoro stále...po měsíci se toto srovnalo ale nastoupili každodenní extrémní bolesti hlavy..které trvají již čtvrtý měsíc.Ani několik tabletek léků na bolest nepomáhá a tekutin piji dostatek.Byla jsem rozhodnutá to vydržet nějakou dobu než si tělo zvykne ale zdá se mi že to je horší a horší.Lékař mi jinou antikoncepci napsat odmítá.Prý mohu jen čistě gestagenní pilulky což je právě jen Azalia nebo cerazette, která je složením naprosto totožná jen jiný výrobcea krerý jsem také užívala a po půl roce pro úporné bolesti hlavy vysadila .Lékař mi neprovedl žádné vyšetření ,jen změřil KT a odebral krev na vyšetření geneticky dědičných chorob které dopadly na výbornou.V rodině žádné nádorové onemocnění, mrtvice, infarkt ale lékař se semnou nechce o jiné formě antikoncepce bavit.Injekce neprovádí z důvodu po ukončení nebylo u pacientek spustit MS implantáty také ne jedinou alternativu nabídl tělísko..což nechci zase já.Existují nějaké pilulky které bych mohla užívat? např : Mirelle nebo Minesse kde je množství estrogenu nízké? 15μg ethinylestradiol a 60μg gestoden ? zvláštní je že před tímto doktorem jsem měla jiného ale kvůli stěhování jsem byla nucena gynekologa změnit a tento mi nabídl antikoncepci Sunya.Bez vyšetření jen na mou žádost kvůli úporným bolestem hlavy na které jsem mimo užívání antikoncepce azalia a cerazette netrpěla.Tuto antikoncepci jsem užívala v kuse tři roky bez žádných vedlejších účinků.Takže je možné že co lékař to názor?nynější lékař mne vcelku vyděsil když se dozvěděl,že jsem tři roky užívala sunya.On prý si to na triko nevezme, nemusela bych se po kombinované HA ráno vůbec probudit....takže minulý gynekolog hazardoval s mým zdravím aniž by mě poučil?zajímá mne názor nezaujaté třetí osoby..samozřejmě nechci jen pro svou umíněnost ohrozit své zdraví, jen mě zaráží že jeden lékař nabídne něco co druhý považuje pomalu za sebevraždu.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevidím problém se kombinovanou antikoncepcí, pokud máte negativní trombofilní mutace a tlak v normě při nomoterapii(jedna tableta na tlak), pokud jsou migrény úporné a zhoršují se, antikoncepce Vám zjevně nevyhovuje. Na druhou stranu Vás nevidím, nevím jak moc máte nadváhu. Předchozí lékař s Vaším životem nehazardoval, jen má Váš nový lékař jiný názor. Nutné je nekouřit.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: