Azalia, dlouhá ms

Dobrý den. Hned po 6ti nedělí jsem dostala antikoncepci azalia. MS přišla jen 1x a poté 4 měsíce nebyla. Je tomu dnes 16 dní, kdy se MS opět dostavila. Z platíčka jsem měla odebráno teprve 7 prášků. Od dubna nekojím. Můj lékař má dovolenou a tak se chci zeptat, zda-li mám v užívání azalie dál pokračovat (zbývá mi 5 prášků), nebo zda mám nasadit antikoncepci lunafem, kterou mi doktor předepsal, až doberu azalii. A nebo antikoncepci vysadit úplně?? To dlouhé krvácení je už nepříjemné a ráda bych to nějak ukončila. Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Azalii nemusíte dobírat a první den po vysazení Azalie začněte užívat Lunafem. Zmíněné krvácení se může objevit při užívání gestagenní antikoncepce, jako je Azalia. Je to její nežádoucí účinek.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: