Azbest

Paní doktorko děkuji za odpověd,ale píšete,že rok od prace s azbestem je krátka doba,ale já psal před deseti lety, né před rokem, proto mám obavy, kdyby to bylo před rokem neřešil bych to, před půl rokem jsem byl na rentgenu plic.Jen pro upřesnění.Ještě mě zajímá jedna věc je možné,aby mě dělali 2 krát CT břicha a pánve během roku.Jakou dávku jsem obdržel,určitě to jako rentgenoložka budete vědět.Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, deset let již určité riziko představuje, ale i tak je nízké. Ovšem pokud máte obavy z nádoru plic, nejlepší je domluvit se s vaším lékařem, aby Vás zkontroloval a aby Vám vysvětlil všechny Vaše nálezy a rizika. CT se může opakovat i několikrát za rok, je-li to potřeba.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: