Azithromycin sandoz 500mg a alkohol

Dobrý deň, rád by som vás požiadal o radu. 5.4. som doužíval antibiotiká Azithromycin Sandoz 500mg a lekár mi povedal, že účinkujú ešte 10 dní po dobratí. Malo by nejaký negatívny vplyv a následok, ak by som 12.4., teda 7 dní po dobratí užil alkohol (alkoholické nápoje)? Chystám sa na takú "párty", a viete ako to chodí.

Odpověď odborníka:

7 dní po dobrání poslední tablety by již neměla být konzumace alkoholu azithromycinem ovlivněna. Nicméně doporučuji spíše střídmé popíjení, přeci jen nejspíše doléčujete nějakou bakteriální infekci (nepíšete, na co jste dostal ATB předepsána).

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: