Azitromycin 250mg

Prosím o radu, zda byl vhodně předepsán lék Azitromycin Sandos 250mg pro syna, který váží 21 kg.(V příbal. letáku jsem se dočetla, že je možné užívání pro děti od 45kg.) Synovi byla diagnostikována počínající angína. Děkuji

Odpověď odborníka:

Marie, dávkování azitromycinu je pro děti s tělesnou hmotností do 45 kg 10 mg/kg, v případě nutnosti lze dávku zdvojnásobit. Nicméně azitromycin není lék volby při angíně. Vhodné je podání penicilinu, při alergii na penicilin pak klaritromycin.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: