Azitromycin mylan - klíště

Dobrý den, dnes jsem našla klíště, které mi chirurgicky odstranili. Za 10 dnů odlétám na 18 denní turistický pobyt do USA. Lékař mi nasadil 3 balení AZITROMYCIN MYLAN. 1 den po 12 hodinách. 2 dny pauza další balení po 24 hodinách, 2 dny pauza a další balení po 24 hodinách. Zdá se mi to hodně. Existuje mírnější varianta aby mi poté nebylo víc zle? Mohu použít jako prevenci menší dávku?

Odpověď odborníka:

Dávkování je přiměřené, Azitromycin je snášen velmi dobře. Slabší varianta existuje, ale hrozí riziko, že by byla neúčinná.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Léčba růstovým hormonem a skolióza
Články: Léčba růstovým hormonem a skolióza
Vadné držení páteře je u...
Tasemnice
Články: Tasemnice
Tasemnice je střevní...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: