Azitromycin u matky a ospen u kojeného dítěte

Od včera mi gynekolg předepsal Azitromycin Sandoz 500mg, délka léčby 3 dny. Mému 3.5 měsíčnímu synovi, který je plně kojen, byl dnes na základě pozitivního streptestu předepsán Ospen 400mg na 10dní. Nejsou zde nějaká rizika spojená s tím, že z mého mléka dostane i malé množství mých léků? Neměla bych zažádat o změnu léčby nebo případně užívání azitromycinu přerušit? Děkuji. S pozdravem Pavla J.

Odpověď odborníka:

Azitromycin můžete při kojení užívat bez obav z poškození zdraví dítěte. Vzácně dochází u kojence ke vzniku řidší stolice, v takovém případě je nutné dbát na dostatečný přísun tekutin a předcházet dehydrataci. Pokud by k průjmu došlo, poraďte se s dětským lékařem o vhodnosti podávání probiotik (Hylak, Probiotické kapky atd.).

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: