Bakerova cysta

14 dnů urputné bolesti v pravém koleni, otok lýtka a nártu. Na sonu žil vyloučena tromboza a zjištěna bakerova pseudocysta 95 x 15 mm, zřejmě prasklá. Po následném ortopedickém vyšetření včetně rtg se jedná pravděpodobně o prasklý meniskus a navržena artroskopie a případná operace menisku. Je vhodné ještě jiné vyšetření, k potvrzení prasklého menisku a zda-li obě diagnozy spolu souvisí? Jakou léčbu by jste doporučili. Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, k potvrzení prasklého menisku bych doporučoval magnetickou rezonanci kolene. Co se léčby týče, nejvhodnějí je opravdu artroskopie. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: