Bakerova cysta

Dobrý den. Byla mi diagnostikovaná Bakerova cysta v koleni. Není maličká, ale trošku větších rozměrů. Kdysi dávno jsem trpěl depresemi a tudíž je pro mě velmi důležitá fyzická aktivita. Neberu antidepresiva a podobně věci. Můj dotaz se týká praktického pohledu. Jak je možno s touto cystu fungovat. Často se věnuji posilování, takže je mi jasné, že pokud nebudu dbát rad lékaře, tak stejně budu muset odebrat aspoň na intenzitě cvičení. Myslíte že mi pomůže fixace bandážování kolena při cvičení zamezit rozvíjení této cysty nebo jen oddálím problém, který stejně přijde? Popřípadě mám ještě dotaz co se stane, když je cysta dlouhodobě neléčena a popřípadě za jak dlouho se tyto problémy objevují? Často se také věnuji chůzi. Tu je třeba také omezit? Děkuji s pozdravem Luboš D

Odpověď odborníka:

Konzervativní, neopareční léčba a opatření jsou vhodná jen u malých B. cyst. Ve vašem případě doporučuji konsultaci na ortopedické ambulanci. Nevelkou operací se potíží zbavíte odstraněním podkolenního útvaru. Operace není náročná a stav se rychle upraví. Jinak opravdu bandáž je vhodná. Jinak podle nálezu na cystě a koleni.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: