Bakerova pseudocysta

Dobrý den, včera se mi pod kolenem opět udělala taková tvrdá boule, minule jsem s tím byla u mého doktora a ten mi řekl, že je to bakerova pseudocysta, která se běžně vytváří jako následek po operaci (rekonstrukce ACL), na které jsem byla před rokem. Takže mi tento otok odsál a vytáhl takovou gelovou žlutou tekutinu. Chtěla jsem se zeptat, jestli se tato pseudocysta řeší operačně, pokud se vytváří stále dokola, nebo mám jít jen na vytažení a doufat, že se to znova neobjeví? Jinak koleno mě kvůli té cystě nijak nebolí, ani mě neomezuje v pohybu. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud koleno nebolí a cysta je malá, léčení nijak nevyžaduje. Pokud je větší a obtěžuje, provede se její odstranění nevelkou operací a pacient je potom bez potíží. Pokud se cysta po punkci obnoví, na vašem místě bych onu nevelkou operaci doporučoval.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+30 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: