Bakterie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda můžou mít časté kvasinky a bolesti podbřišku na základě toho ( mykoza, gardnerella....) vliv na budoucí těhotenství. S manželem bychom se chtěli pokusit o dítě, avšak mám strach, zda to vůbec půjde.Chtěla bych zkusit wobenzym, myslíte že by to mohlo mít na kvasinky příznivý účinek nebo mám lékaře poprosit o nějaké podrobnější vyšetření?Před 3 lety jsem přestala užívat antikoncepci a zdá se mi že při ní jsem takové problémy neměla.Může mít podíl na mých problémech i práce v klimatizaci? Nyní dobírám Naxyl od streptokoka v pochvě a k lékaři na kontrolu nemusím, je to správné nebo bych měla na kontrolu jít, zda jsem vyléčena? Problémy tohoto rázu mě dost trápí a narušují sexuální život. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Je nutno odlišit bakterie v pochvě,proto provést kultivaci a mikrobní obraz poševní,ale ty pokusu o dítě nebrání,druhá věc jsou bolesti v podbřišku,které je potřeba objasnit gynekologickým případně chirurgickým vyšetřením a postupovat podle výsledků,obávám se že samotný Wobenzym by vaše problémy nevyřeší,klimatizace může způsobovat prochlazení organizmu a větší náchylnost o nemocem. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: