Bakterie

Nezobrazila se mi celá odpověď, proto o ni prosím ještě jednou. Už asi 2 měsíce mám nadmuté břicho, bolí mne záda, mám bílý jazyk a výtok. Krev jsem měla vpořádku, pouze mírně sníženou funkci štítné žlázy, z gynekologického hlediska také v pořádku. Bylo mi to už divné, tak jsem si zašla na krční a tam mi z výtěru zjistili, že mám v sobě velké množství nějaké bakterie (tuším že streptokok B) a nasadili mi antibiotika VPenicilin 700mg. Zatím zlepšení nepociťuji, myslíte že je to vhodná léčba nebo to mám ještě nějak řešit? Když jí tam mám hodně, nemohla mi třeba nějak napadnout orgány? Díky moc za odpoveď, už jsem zoufalá.

Odpověď odborníka:

Dano, odpovídala jsem vám, že při nálezu streptokoka z výtěru, je vhodné nosiče přeléčit, protože se mohou rozvinout tzv. poststreptokokové sterilní následky s postižením ledvin, kloubů a srdce. Po dobrání antibiotik doporučuji s odstupem kontrolní výtěr a event. zjištění hodnoty ASLO (protilátky v krvi proti streptokokovi).

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x