Bakterie e.coli a opakované záněty močového měchýře

  • Dotaz od: Eva Vránová
  • Publikováno: 21.12.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, paní doktorko, již jsem do poradny psala cca. před týdnem, moc bych Vás poprosila o ještě jednu radu. Poslední půlrok jsem měla opakované záněty močového měchýře. Cca. před měsícem můj obvodní lékař poslal po léčbě antibiotiky mou moč na kultivaci, podle které v moči stále bylo 10 na 5 bakterií E.coli, poslal mě proto k urologovi. Ten cca. 14 dnů poté poslal moč také na kultivaci a bakterie E.coli tam již nebyly žádné. Výsledky výtěrů močové trubice byly také negativní. Chtěla bych se zeptat, zda je možné, že by bakterie i bez léčby z moči zmizely. Jím hodně brusinky, užívám Max Brusinky a snažím se hodně pít. Stále mě však pobolívají ledviny a nyní i podbřišek na pravé straně. Bojím se, aby nyní nešlo o zánět vaječníků. Bolesti při močení nemám, jen močový měchýř občas zabolí. Gynekologická vyšetření mi byla provedena před měsícem a byla v pořádku. Připadám si už trochu jako hypochondr :) Moc Vám děkuji za odpověď a přeji hezký den, Eva Vránová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, e.coli jsou ze střeva, je možné, že v moč byla tenkrát znečištěna nesprávný odběrem, to se stává. Budte klidná, ale na gynekologii kvůli vaječníkům si dojděte, to pro jistotu. S brusinkami děláte dobře, jen je potřeba po 2-3 měsících přestat a udělat pauzu cca měsíc. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: