Bakterie masivní hemofil v krku v 8. tt

Dobrý den, Nyní jsem v 8. týdnu těhotenství. Již od 5. tt mě bolí v krku a mandle a trochu v uších. Žádné jiné problémy ani horečku nemám. Lékařka mi sdělila, že krk vypadá jen zalergizovaný a doporučila kloktat Vincentku, jitrocelový sirup Dr. Theiss, med, heřmánkový čaj a Priessnitzovy zábaly krku. Zkoušela jsem i homeopatika Homeógene. (Dříve jsem na bolení v krku používala kloktadlo Florsalmin a šalvějový čaj, který je ale v těhotenství kontraindikován.) V 6. tt jsem byla na výtěru z krku a našli mi bakterii masivní Hemofil. Nyní zkouším kloktat Tea tree oil, protože ze sirupu, přeslazených homeopatik atd. je mi už na zvracení. Min. týden jsem byla na novém výtěru z krku, pokud tam stále bude masivní Hemofil, paní doktorka mi chce předepsat antibiotika (gynekoložka mi sdělila, že Penicilin je možné užívat). Za 3 týdny léčby se můj stav nezměnil, stále mě pobolívá v krku (zarudlé mandle, zvětšená uzlina na pravé straně a malé čepy na pravé straně, které se mi nedaří vyndat). Ráda bych se zeptala na následující: 1) Je pro embryo lepší, pokud nebudu užívat žádná antibiotika, když mě vlastně „jen“ bolí v krku, a počkat s tím příp. až do ukončeného 12. tt (tedy ještě 4 týdny), anebo si nechat předepsat antibiotika? 2) Mohou antibiotika (užívaná proti této bakterii) užívaná během 8.-12. tt poškodit vývoj plodu (pravděpodobnost) a jak? (četla jsem, že v tomto období se vyvíjí sluch, zrak a mozek!!!) 3) Nebo může plod více poškodit bakterie masivní Hemofil (např. že by se z krku dostala jinam do těla ap.)? Předem moc děkuji za odpověď. Hezký den, Liba T.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, 1) Je lepší užívat bezpečná antibiotika, mezi které penicilin patří, aby se infekce = nález nezhoršily. 2)Musí se podat bezpečná antibiotika, která vývoj plodu neohrozí. Nebezpečná antibiotika Vám žádný soudný lékař nepředepíše. 3) Plod může být nepřímo poškozen Vaší nemocí, tj. Vaší hemofilovou infekcí, zejména vyvinula-li by se v horečnaté onemocnění.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Život naplno s artritidou? Vyvarujte se šesti základních chyb!
Články: Život naplno s artritidou? Vyvarujte se šesti základních chyb!
Žít kvalitně s revmatoidní...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nemoci nehtů (1. díl)
Články: Nemoci nehtů (1. díl)
Poruchy a onemocnění nehtů...
Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas
Trpíte plynatostí? Příčinou může být alergie
Články: Trpíte plynatostí? Příčinou může být alergie
Nadýmání a plynatost. Dvě...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: