Bakterie v moči - léčit či ne

V listopadu mi byla zjištěna bakterie E.Coli, která teď vymizela, ale bohužel nahradila ji bakterie Enterococcus faecalis 10-3. Při balterie E.Coli jsem uživala nitrofurantoin. Děsí mě že musí znova brát antibiotika (nitrofurantoin) mám pak problémy s gynekologickými záněty. Opět se léčím. Je nutné brát antibiotika, když nemám žádné potíže při močení ? Neni nějaký jiný způsob léčby? V jaké referenčí mezi mohou být bakterie v moči? Děkuji Jana

Odpověď odborníka:

Hodnota 10-3 je ještě v normě, léčit by se infekce měla až při hodnotách 10-5 a větších. Nižší hodnoty (jako ve vašem případě) jsou často jen kontaminace moči z povrchu kůže, pouze cévkovaná moč musí být zcela sterilní.

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Prosba o vysvětlení | Od: František | 4.3.2016 01:03
Mám nyní stejný problém, taktéž čerstvě užívám
Nitrofurantoin. Jelikož absolutně nechápu, jak se
může dostat střevní bakterie do močového
ústrojí (toto bych pochopil snad u gayů), tak
jsem začal hledat příčinu a našel mj. tyto
stránky. A konkrétně u tohoto příspěvku je v
odpovědi uvedeno: "kontaminace moči z povrchu
kůže." Této větě vůbec nerozumím. Rád bych
věděl, zda třeba nedělám něco (cokoli) špatně,
proto prosím o vysvětlení této věty. Děkuji.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: