Bakterie v pochvě- porod

Dobrý den, mám pořád nálezy v pochvě. Bakteriální vaginoza, streptokok, e coli, kvasinky, nemám žádné pálení, ale kvůli výtoku s bublinkami jsou mi vždy předepsány antibiotika Entizol u kterých efekt nevidím a výtok je pořád. Zajímalo by mě, jestli to vadí případnému těhotenství a jestli mimčo nemůže tyto bakterie chytit při průchodu porodními cestami. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Za porodu je pro miminko nejnebezpečnější streptokoková infekce, kterou u těhotných žen cíleně před porodem vyhledáváme. Ta se léčí až v okamžiku, kdy je žena přijata porodnice k porodu - podává se infuze. Jinak jakákoli masivnější infekce v pochvě či hrdle děložním může být příčinou komplikací během těhotenství, proto je vhodné vše léčit.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: