Balanitída kvasinková - červený flek

Dobrý den, Na penisu - žáludu, mi po chráněném pohlavním styku (s kondomem) vzniklo zarudnutí asi dryhý den odpoledne a sitě červený flek (větší červená tečka). Byl jsem u 2 dermatovenerologů, kteří pohledem diagnostikovali Balanititu kvasinkovou. Mazal jsem nejprve 5 dní Imacortem následně od druhého dermatovenerologa jsem dostal mast Canesten - mažů již 6 den. Doktor mi doporučil mazat 10 dní. Vídím však zatím mírné zlepšení fleku, nezmizel zcela. Chtěl bych se zeptat zda mohu pokračoval s Canestenem nebo případně jiným krémem (Lamisil) dalších 10 dní až do uplného vymizení fleků. Za jak dlouho po pohl. styku mohu zajít na krevní testy na diagnozu (byl jsem na kultivaci - negativni, a sediment-negativní). Možná ještě zajdu na kultivaci chladimie, ureaplazma z moči - DNA analýzou z moči. Prosím o radu, zda tento stav je nutné dále mazat Canestenem, nebo jinou mastí, či se podrobit dodatečným vyšetřením. Dělají se prosím stěry z kůže (okolo toho fleku)? Bojím se, že to nezmizí jen tak.Děkuji za informaci a přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Masti s antimykotiky se mohou aplikovat i delší dobu, pokud nastalo částečné zlepšení, ale ne úplné, můžete zvolit krém s jiným antimykotikem a pokračovat třeba ještě 14 dní. Pokud by obtíže přetrvávaly, může se jistě udělat stěr z kůže, také může jít o ekzém či jiné neinfekční onemocnění. Nevím, o jaké testy máte zájem, pokud máte na mysli původce pohlavních chorob, pak doporučuji až za 4 týdny.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x