Balanitida- svědění

Dobrý den pani doktorko, Psal jsem vám nedávno a znovu si dovoluji položit 2 dotazy: 1) Červený erytém (u kvasinkové balanitidy), který mě trápil 2 týdny a mazal jsem a pořád mažu mastí Canesten - postupně ustává, neni už skoro vidět. Ovšem objevuje se svědění už cca 4 dny (špičky žaludu) a někdy i celého žaludu - ráno-večér a občas intenzivně i v průběhu dne...Svědění pocituji jenom na špičce žaludu i okraji. Pan doktor mi na to dal Flukanazol 150mg - jednorázově. Je nutná dodatečná léčba flukonazolem, pokud svědění neustoupí? Případně co může být příčinou svědění - daná kvasinková balanitída v regresy? 2) Prosím dodatečně o radu: na koruně žaludu myslim, že nějakou dobu mám malé bíle pupinky ektopické mazové žlázky penisu, nemůže se jednat o kondylomata ? Nejsou velké - spíše velmi malé a jenom na levé straně koruny žaludu. Co to prosim muže být? Je nutná mast na odstranění těchto kožních utvarů? Děkuji za Váš čas a ochotu a přeji vám pěkný den.

Odpověď odborníka:

1) Flukonazol celkově podaný bych asi doporučovala jen v případě kultivačně či mikroskopicky prokázané kvasinky a neúspěchu lokální léčby. Svědění může být jen důsledek proběhlého zánětu, dodržujte pitný režim, můžete krátkodobě použít k pročištění močových cest i řepíkový čaj. vynechte mýdlo, partie, které svědí můžete vždy po osprchování ošetřit vhodným reparačním krémem. 2)Podle vašeho popisu asi o kondylomata nejde, léčba není nutná. V případě, že by se "bradavičky" zvětšovaly či přibývaly, navštivte lékaře, nebo pošlete foto.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: