Barokomora

Dobrý den, před 1,5 rokem mi při viroze s horečkou začalo zvonit v uších (vyšší stálý tón na obou stranách). Bral jsem betahistin, Cavinton, ginko bilobu, byl na infuzich, nic se nezměnilo. Před třemi měsíci jsem dostal streptokoka, horečky, zvonění se zvýšilo. Chodil jsem na laser, ultrazvuk, fyzioterapie, akupunktura, přírodní léčba, nic se nezměnilo. Nyní mi je nabídnuta barokomora, zjistil jsem však, jak mnoho je možných nežádoucích účinků. Mám opakované záněty dutin, rýmu, virozy, poslední dobou z toho zaléhání ucha. Prosím o posouzení vhodnosti barokomory. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Hyperbarická oxygenoterapie se k léčení tinnitu (hvízdání v uších) užívá poměrně často. Nežádoucí účinky hyperbarické oxygenoterapie jsou poměrně vzácné. Domnívám se, že jedinou významnou kontraindikaci barokomory by u Vás mohl představovat zánět vedlejších nosních dutin, ale protože barokomoru Vám zřejmě doporučil ORL lékař po náležitém vyšetření, jistě vzal v úvahu i toto. V každém případě předchází užití barokomory právě ORL vyšetření a ještě vyšetření lékařem v barokomorě, pokud by pro Vás tato metoda vhodná nebyla, prováděna nebude.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Kyslikova Hyperbaricka komora je dostupna i pro vas | Od: KLyslik | 27.11.2015 16:44
Podivejte na www.barokomora.cz
Hyperbaricka kyslikva terapie
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: