Barthiliniho cysta

Dobrý den, prosím Vás měla bych dotaz ohledně zákroku barthiliniho cysty. Od června po antibiotikách na hnisavou angínu se mi objevily dvě malé, na dotek bolestivé bulky po stranách u poševního vchodu, ihned jsem po dobrání antibiotik šla ke gynekologovi kde mi nebylo nic zjištěné a nedaly se nahmatat na vyšetřovacím křesle. Tohle stejný se opakovalo v září kdy se zase nic nezhledalo a teďka v půlce října mi teprve bylo zjištěno že se mi na pravé straně objevila viz. zmíněná cysta. Byla jsem odeslána do nemocnice kde by mělo dojít k zákroku v plné anestezii, ale měla bych dotaz ohledně několika věcí. Někdo říká že by se po zákroku nemělo vůbec krvácet, někdo zase říká že se bude po zákroku krvácet dost. A měla bych druhý dotaz ohledně pozdějšího otěhotnění, může to být potom nějak ovlivněno? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Po zákroku, kdy se sliznice nad cystou nařízne a cysta se musí vyjmout, tak i přes zašití může slabě krvácet. Pozdější těhotenství to nijak neohrozí.S pozdravem dr.Lidák

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: