Bartholiniho žláza

Dobrý den, před cca 3 měsíci jsem podstoupila operaci bartholiniho žlázy, šlo o cele vyjmutí této žlazy,naříznutí, vložení čehosi aby se žláza zapouzdřila a další den vyndání cele zapouzdřené žlázy. Vše se zhojilo naprosto v pořádku i s následnou léčbou... Avšak v posledních dnech cca ty 3 měsíce po vyndání se mi na témže místě objevila bulka. Chtěla bych se zeptat co by to mohlo být, když celá žláza je venku. Mnohokrát děkuji

Odpověď odborníka:

dobrý den doporučuji kontrolu u svého gynekologa. při tomto výkonu- chemoexstirpaci - může někdy v lůžku po vyjmuté žlázce zůstat drobný hematom, či spodina pouzdra, a bulka může znamenat pokračování procesu...někdy i operater na spodinu dává vstřebatelný steh , který může také zlobit. je otázkou zda je bulka opravdu v tom samém místě...žlázek je vchodu celá řada. Opravdu jděte na kontrolu

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Záněty močových cest: zadáno pro ženy
Články: Záněty močových cest: zadáno pro ženy
Zánět močových cest je...
Malá kapsle zobrazí tenké střevo
Články: Malá kapsle zobrazí tenké střevo
Tenké střevo se donedávna...
Prevence křečových žil: vyzkoušejte pět osvědčených cviků
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
V Americe se bude zkoušet genová terapie srdečního selhání
Články: V Americe se bude zkoušet genová terapie srdečního selhání
Léčba srdečního selhání je...
Poruchy příjmu potravy
Články: Poruchy příjmu potravy
Poruchy příjmu potravy je...
Infrasauna pomáhá kardiakům snížit tlak
Články: Infrasauna pomáhá kardiakům snížit tlak
I nemocní se srdcem si...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: