Bazaliom

Dobrý den. Stojím před vážným rozhodnutím, zda jít na vážnější operaci bazaliomu na čele nebo na ozařování. Ten byl zjištěn před 7 lety, byl 2x operován plastickým chirurgem. Teď po excizi bylo potvrzeno, že se nádor obnovil. Je mi 80 let, mám stimulátor a beru Warfarin. Operace by proběhla v narkoze s využitím i kůže na vrchu hlavy po oholení. Ozařování se ale bojím, kvůli možnému poškození zraku. Děkuji za odpověď. jsfvsk

Odpověď odborníka:

Ve vašem případě bych asi nedoporučovala výkon v celkové anestezii. Pokud by nebylo možné provést výkon menšího rozsahu jen v místním znecitlivění, pak bych se raději přiklonila k ozáření.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: