Bazaliom

Dobrý den, před 3 týdny jsem byla odstranit u svého kožního lékaře výrustek na čele (velikost cca 2-3 mm a rostl i trochu do hloubky). Odstranil mi ho bez šití jen přesně v té veliksoti co byl a za týden byla ranka zhojená. Dnes jsem si volala na výsledky histologie a jedná se o baziliom. Jsem objednaná za 2 měsíce na kontrolu. Zjistila jsem, že se jedná o kožní nádor a mám teď strach zda byl dostatečně odstraněn i s dostatečným okolím. Prosím o informaci, zda je to takto správně? Moc děkuji.

Odpověď odborníka:

je třeba z histologického vyšetření zjistit, zda byl útvar/basaliom odstraněn celý, pokud ano, je vše v pořádku, pokud ne, je nutné provést ještě jedno vyříznutí do zdravé tkáně.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: