Bazální teplota

Dobrý den, ráda bych se zeptala na něco ohledně bazální teploty. Snažíme se s manželem už půl roku o miminko, ale pořád bohužel nic. Poslední 2měsíce pravidelně měřím BT. Teď po ovulaci (teplotní zvýšení o 0,4st = 36,8st.) však mám již 6.den teplotu v rozmezí 37,1 - 36,9. Nemůže to být známkou nějaké poruchy? Mám také po vysazení antikoncepce nepravidelný cyklus, ale dle vyšetření gynekologa by mělo být vše u mě v pořádku, nevidí důvod proč by nám nemělo jít otěhotnět.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po vysazení antikoncepce může ještě 3 měsíce trvat, než vůbec začne docházet k ovulaci a než se cyklus ustálí. Mimo to je neplodnost je definována jako naprostá absence početí i přes pravidelný nechráněný pohlavní styk po dobu jednoho roku, proto pokud jste neotěhotněla do 6 měsíců od vysazení antikoncepce, nemusíte si dělat starosti. Na oplodnění totiž má významný vliv i psychika a naopak tím, že se nyní stresujete, si můžete potíže s otěhotněním sama vyvolávat. Měření bazální teploty se považuje již za zastaralou a nepříliš spolehlivou metodu, navíc na odhadnutí trendu a poznání vlastního těla a jeho cyklu jsou potřeba minimálně 3 měsíce. Obecně je do ovulace bazální teplota o několik desetin stupňů nižší, v druhé polovině se potom trvale udržuje zvýšená, a to až do začátku následujícího cyklu. V případě těhotenství nedojde k jejímu pravidelnému poklesu a lze to považovat za jednu ze známek těhotenství.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x