Bechtěrev

Dobrý den, synovi je 16 let. Již 2 roky trpí bolestmi velkých kloubům, prošel všemi vyšetřeními, žádný výsledek. V Praze mu po hospitalizaci diagnostikovali předběžně Bechtěreva,ale antigen neg. Je možné, aby tato dg byla pozitivní i bez HLA B27. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Tato diagnoza je možná i bez pozitivního HLA B 27, dosti často právě v mládí může se jednat i o jiné diagnozy, které především revmatolog upřesňuje. Hoch prochází obdobím druhého zrychleného růstu. Stav se v tomto směru bude jistě měnit. Sledování na ortopedii a revmatologii je ale na místě. Podle výsledků potom potřebná léčba jak ortopedická tak rehabilitační.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: