Bechtěrevova choroba

DOBRÝ DEN,PROSÍM O ODPOVĚD NA MUJ DOTAZ A PŘEDEM MNOHOKRÁT DĚKUJU.JIŽ DELŠÍ DOBU MÁM VELKÉ BOLESTI V OBLASTI BEDERNÍ PÁTEŘE,BYLA JSEM ODESLÁNA NA RTG SI SKLOUBENÍ,KDE MĚLI PODEZŘENÍ NA BECHTĚREVOVU CHOROBU,PO RTG MĚ BYLO UDĚLÁNO CT,KTERÉ BYLO BEZ PATOLOGICKÝCH ZMĚN.JE MOŽNÉ,ŽE I PŘESTO ŽE CT VYŠLO V POŘÁDKU,MOHLA BYCH TRPĚT TOUTO NEMOCÍ?

Odpověď odborníka:

K vyloučení této choroby je třeba kromě CT provést běžný rtg hrudní a bederní pateře a především vyšetření krevních testů. Zhodnocení rehabilitačním lékařem a léčba na rehabilitaci je potřebná i při negativním nálezu zmíněných vyšettření. Může se také jednat o svalový nesoulad, který je třeba na rehabilitaci odstranit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: