Bechtěrevova choroba

Dobrý den . Poprosila bych o odpověď. Mám dlouhodobé zdravotní problémy s pocity chřipky, nočního pocení, bolesti šíje, horní strany zad., očí jakoby pocit stálého zánětu v těle. Na základním imunologickém vyšetření byl uveden hraniční revmatoidní faktor. Praktická lékařka mi udělala tzv. revmatoidní soubor, tzn. anti-Streptolysin O, C-reaktivní protein, revmatoidní faktor. Výsledek byl negativní, tedy vpořádku. Můj otec má Bechtěrevovu chorobu a jeho bratranec již chodí se skloněnou hlavou. Můj dotaz směřuje k tomu zda již z tohoto vyšetření je jasné, že Bechtěra nemám, či mám požádat doktorku o cílené vyšetření na tuto chorobu B27. Někdy se cítím doslova šíleně, představte si, že máte soustavně chřipku. Pomáhám si Ibalginem, homeopatiky, Traumel, taky čínská medicína Sanbao, která skutečně zabírá, ale stojí mě měsíčně 3tisíce, a to ještě nevím zda tato nemoc nenatropí bez komplexní léčby další, větší potíže. Děkuji. Jana

Odpověď odborníka:

U žen je Bechtěrevova choroba méně pravděpodobná, ale vyšetření ve smyslu jak píšete je vhodné. Tím spíše, že existuje rodinný výskyt choroby. Je třeba vědět, že dlouhodobá chřipka není součástí této choroby a je třeba virosu nebo chronickou bronchitis vyléčit, protože bolesti svalů často vznikají jako odezva právě na probíhající infekt. Je třeba se zaměřit nejen na možné revmatické onemocnění, ale i možnost alergických reakcí. Alternativní způsoby léčby asi podstatu potíží nevyřeší.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: