Bechtěrevova choroba

.Artrosní a zánětlivé změny spojení mezi kosti křížovou a pánevní jao u Bechtěrovy choroby.Dobrý den pane doktore, prosím o vysvětlení výsledku z vyšetření na RTG kostrče a oblasti pánevní pro nemožnost sezení po více než 2 měsících (zaslána z neurologie). Dx konvexní skoliosa kosti křížové a kostrče, hrot směřuje doleva (kostrč mi rovnali na rehabilitaci koncem února). SIS zahuštěnné subchondrální spongiosklerosou, vpravo neostré a setřelé, zúžené, s vakuovým fenoménem - kombinace artrozy a chronické sakroileitidy. Musí tento výsledek nutně znamenat Bechtěrevovu chorobu. Nyní jsem odeslána na revmatologii a stále věřím, že to tak není. Ale tuhnou mi zádové svaly a rovněž cítím bolest v patách.Mnohokrát děkuji za zodpovězení. pisatelka Hana K.

Odpověď odborníka:

Porucha statiky pateře, skolioza.. Dgenerativní a zánětlivé změny ve spojení kost křížová a pánevní jako u Becht. choroby. Důležitý je nález na hrudní pateři a náslez krevních testů na revmatologii.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: