Bechtěrevova nemoc - autotrakční lehátko

Dobrý den, můj přítel se již více než 10 let léčí s Bechtěrevovou nemocí. Užívá lék Salazopyrin a Aulin na bolest. Někde jsem vyčetla, že by mu mohlo pomoci autotrakční lehátko. Bohužel se léčí i s vysokým krevním tlakem (Twynsta). Nemůže mu spíš to lehátko uškodit, myslím kvůli srdci a tlaku? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, vašemu příteli by nejvíce pomohla pravidelná rehabilitace a lázeňská terapie, kterou by se udržel v kondici a udržoval si i dobrou pohyblivost nesrostlých kloubů a to mnohem více než autotrakční lehátko. Bechtěrevova nemoc se projevuje kostěným srůstem kloubů obratlů a proto autotrakční lehátko jej příliš neprotáhne. Vysoký tlak nevadí při používání lehátka. Přeji pěkný den.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x