Bederní páteř

Dobrý den,jak by sedal vysvětlit nález z vyšetření na magn. rezonanci?L3/4 páteřní kanál přiměř. šíře,cirkulár. protruze 3mm,foramina volná,chondróza disku.L4/5 sekundární spinální stenóza AP 9mm při ventrálním posunu L4 o 5mm krytém ploténkou bez hernie a při hypertrofických žlutých vazech,bilaterární foraminostenóza stř.stupně,osteochondóza,spondylartrózaL5/S1sekundární spinální stenóza AP 12mm při cirkul.protruzi 4mm lemov. spondylofyty,osteogenní levostr.těsnější foraminostenóza, osteochondóza,spondylartróza. Obtíže mojí maminky trvají už nejméně 5 let.Teď se stupňují...bolesti obou dolních končetin(podklesávání v kotníku),prakticky jakákoli delší(více jak 500m) chůze s velkými problémy.Je pravidelně každý rok na 10 kapačkách.Myslíte si,že její stav by vyžadoval operaci??Děkuji Roubínková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nutnost nebo vhodnost operace posoudí jedině neurochirurg na konziliu, kam by vás měl poslat váš neurolog. Neurochirurg posuzuje celkový stav pacientky v korelaci s jejím nálezem na snímcích - nemůžete po mě žádat totéž na dálku jen podle písemného popisu a bez možnosti pacientku vyšetřit a zhodnotit všechny další eventuality. Konzilium neurochirurga je vysoce specializovaný výkon, žádající velkou erudici a zkušenosti s operováním nejrůznějších stavů na páteři. Nejbližší neurochirurgie je v Hradci Králové. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Štítná žláza dokáže hodně potrápit
Články: Štítná žláza dokáže hodně potrápit
Štítná žláza může...
Vyškrtněte průjem a zácpu ze života!
Články: Vyškrtněte průjem a zácpu ze života!
Možná patříte k lidem...
Bronchitida (zánět průdušek)
Články: Bronchitida (zánět průdušek)
Pod pojmem bronchitida se...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Články: Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Lékař odebere krev, do...
Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Články: Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Oteklý bolestivý kloub...
Biologická léčba jako naděje pro pacienty s rakovinou ledvin?
Články: Biologická léčba jako naděje pro pacienty s rakovinou ledvin?
Biologická léčba. Sousloví...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x