Bederni pateř

Važeny pane mudr byl sem na MR ls pateře , nalez, primarně uzky pateřni kanal sekudarně dale vicetažove stenozovan degener,změnamy/ ptrotruze disku a osateofyty /a epiduralni lipomatosou ,zuženi nejvyrazněji v prostorech L3/4 a L4/5.degenr, zuženi foramin L5/S1 bilat , v hrudnim useku hruba osteochondroza osteofyty s vyraznou impresi na duralnim vaku . zavěr VAS cele pateře na EMG koř. leze L5 vlevo a S1 bilat a S1 bilat na MR bederni pateře stenoza pateřniho kanalu. dale hruba osteochondroza disku th 11/12 s tlakem na duralni vak. děkuju za odpověd na operaci nechci nebo nevim jaky mohu myt problemy stim nalezem. lekař mam obavy že se zedne na dne dostanu na vozik nebo že začnu myt problemy vylučovanim močenim nebo chran buch vykali , že nic nebudu citit ,, lekař my řek že ne ,, diky pohlodko

Odpověď odborníka:

Eventuelní vhodnost operace musí vždy posoudit neurochirurg.Pokud není útlak nervu a hrozící ochrnutí,je jistě na místě konzervativní léčba-existují specielní rehabilitační cvičení,ale jejich vhodnost opět musí posoudit nejprve neurolog

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: