Bederní páteř

Dobrý den.Již asi 5 let mám problémy s močovým měchýřem a bolestmi bederní páteře.Děje se to tak,že gynekoložka pohmatem a ultrazvukem zjistí zánět moč.měchýře, ale vyšetření moče je negativní.Urolog vyloučil onemocnění moč.cest a měchýře.Rehabilitační lékař připustil ,že tento problém by mohlo způsobovat onemocnění bederní páteře.Provedl rentgen.Opisuji doslova:"RTg LSp nevýrazná spondyloza L páteře s poč. chondrozou LS plotémky.Závěr Lumbalgie s minim dysfunkcí."Bylo mi řečeno,že toto může způsobovat bolestivost.Stav ploténky prý neni na rtg vidět,což by mohlo objasnit CT vyšetření.To se však provádí jen při operaci.Bylo mi doporučeno cvičení dle instrukcí a magnet.V nynější době se mi stav zhoršil.Proti bolesti beru Tralgit 4 krát denně 15 kapek v noci mě bolest budí.Byla mě doporučena trpělivost a cvičení.Znova mám jakoby zánět moč.měchýře,beru antibiotika. Uroložka mi sdělila,že i když je moč v pořádku,tak je mám vzít.Páteř silně bolí.Naprosto si s tím nevím rady.Můžete mi poradit?Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano. Pokuď je moč negativní, zánětlivé parametry v krvi v normě, tak nemůžeme mluvit o zánětu močových cest a antibiotika Vám nepomůžou- protože neřeší Váš priimární problém, kterým je BOLEST. Žádejte po lékaři, aby Vás odeslal na magnetickou rezonanaci, kde se vyloučí výhřez ploténky - CT je nedostatčující, poněvač nezobrazí měkkotkáňové struktury tak dobře, jako MR (není pravda, že se CT a MR provádí pouze před operací, patří k běžným diagnostickým vyšetřením). Dále by bylo vhodné vyšetřit celou malou pánev- ultrazvukem a CT.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Uroinfekce
Články: Uroinfekce
Bolest při močení může být...
Co to znamená „normální osídlení kůže a sliznic“?
Vedlejší účinky biologické léčby často postihují kůži
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Jíte v noci? Možná trpíte syndromem nočního přejídání
Články: Jíte v noci? Možná trpíte syndromem nočního přejídání
Trávíte v nočních hodinách...
Cystoskopie
Články: Cystoskopie
Cystoskopie je endoskopické...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: