Bederní páteř

dobrý den ,od mládí mám bolesti zad hlavně ,bederní oblast,lečba léky od bolesti ,z čeho jsem měla žalud.vředy ,injekce ,obstřiky a rehabil.posledních pár léčba moc nezabíra,jsem už 4měs. na nemocenské,lékařka mě chce už uschopnit,ale ja mam pořad bolesti ,odmítla mě odeslat na vyšetření CTnebo MR,s tím že ji stačí mujRTG,s ktereho je jasné,co mi zpusobuje bolesti ,ale že se s tím nic nedá dělat,ale at si požádam o časteč.duchod,,rtg-lumbál.lordoza zachovaná,ostrý odstup sakra,sakralizaceL5,výškatěl v normě,ploténkyL3-S1sníženy,počínající osteochondrozaL4-S1,vývoj anomálie proc.transv.L5vpravo,vytváři se sakrem neoartros s těžkými degenerat.změnami.Artroza drobných kloubuL3-S1,struktura a pedikly bpn.Klouby se zachovanými štěrbinami ,kloubní plošky hladké,bez známek usurací,,,prosím o vysvětlení RTG,jaka lečba nebo operace ,a jestli s tímto nálezem mam nějakou šanci dostat př.duchod,nebo jestli tu žádost má cenu podávat ,operaci páteře jsem neměla,moc děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Stran důchodů nemůžeme radit. Jistě podání žádosti o důchod nic nebrání. Na rtg snímku se jedná o degenerativní změny meziobratlových plotének, což je na bederní pateři hodnoceno zúžením meziobratlových prostor. Artrozy drobných meziobratlových kloubů jsou rovněž další příčinou vašich potíží. ,Jedná se o expomovanou oblast 3 bederního obratle až 1. křížového obratle. K operaci pateře zda ano nebo ne je opravdu třeba vyšetření CT nebo magnetické rezonance bederní pateře.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: