Bederní páteř

Dobrý den, chtěla bych znát váš názor na řešení mého problému. Diagnóza M5446 Lumbago s ischiasem: Protruze disku v segm. L4/5 a L5/S1, ...v segm. L5/S1 se zasahováním intraforaminálně, v segm. L5/S1 foraminostenoza bilat. Celkově tedy dle CT v segmentu L4/5 ploténka lehce snížená, protruze disku mediál. až paramediálně bilat. 6mm s impresí na durál. vak, ...v segmentu L5/S1 plotén. sníž. s vakuovým fenoménem, protruze mediál. až intraforaminálně bilat. 7mm, s dorzál. osteofyty omezující intervertebr. foramina,v kontaktu s kořeny L5, durál. vak utlačený, na intervert. skloubeních artróz. změny. Potíže a silné bolesti celé pravé dol. končetiny a pr. hýždě nastaly asi po 4 týdnech od operace menisků a plastice před. zkříž. vazu na pravém koleni po úraze při lyžování. Aktivně jsem doposud hrávala volejbal, i plážový. Dá se problém napravit správným cvičením, SM - metodou či nějak jinak? Mohu ještě časem aktivněji sportovat a čemu se mám vyhnout? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Pokud potíže se zády a vystřelováním bolestí do dolní končetiny trvají již delší dobu je třeba výdy konsultace s neurochirurgem pokud nález výhřezu meziobratlové ploténky zasahuje otvory pro výstup nervových kořenů z míchy. i v případě, že výhřez není příliš vělký. Pokud konservativní loéčení dále potom by bylo vhodné krátkodobě pobyt v nemocnici na doléčení a rehabilkitaci a, potom i ambulantní rehabilitace pod vedením fyzioterapeuta a rehabilitačního lékaře.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Zničený chrup jako následek nedostatečné výživy
Články: Zničený chrup jako následek nedostatečné výživy
Nadbytečné kilogramy trápí...
Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Revma lze ovlivnit i výběrem stravy
Články: Revma lze ovlivnit i výběrem stravy
Revmatoidní artritida umí...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: