Bederní páteř

Mám problém s bederní páteří.MR-chondrosa L4/5 s minimálním buldingem disku. chondrosa L5/S1 s pravostrannou foraminální protruzí vel.3-4mm,v kontaktu s kořenem L5 dx.Arthrosa malých kloubů dolní L páteře.Počínající spondylosa.kanál je přiměřené šíře,mícha bez známek myelopatie.Dvě cysty dorzálně za tělem S2,větší z nich vel. 14x8mm. Kromě tohoto mám hypermobilní páteř.Minulý rok operace-hysterektomie-,myomy.Mám doporučeno posilovat co se dá.Odstraňovat vadné návyky.To se snažím ve svých 52letech ,ale nevím co mám dělat,když mě to někdy silně bolí v beder.páteři,tak mě nepříjemě brní horní ret.Připadá mi to,že to souvisí.Nevíte něco o tom?Děkuji za odpověď.Jana

Odpověď odborníka:

Brnění horního rtu je asi v návaznosti na silnou bolest, zkuste brát pravidelně magneziové tablety a mělo by ustoupit. Na MR páteře máte degenerativní změny, útlak jednoho nervového kořene. Nakolik se to podílí na Vašich potížích, touto formou stanovit nelze. Pokud ale zároveň píšete, že jste hypermobilní, je důležité cvičení a posílení svalů. Event. operace by asi v tomto případě příliš neprospěla.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Vyšetření prsu
Články: Vyšetření prsu
Vyšetření prsu je základní...
Jaký vliv má alkohol na krevní cukr? Odpovídá MUDr. Jana Urbanová
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: