Bederni pateř l4,l5/s1 chr.kořen.sy.ventrolisteza,i.v.artroza

lze stav vyplyvající z uved,dg zlepšit chiroprakt.? s ohledem na podun obratle o 5mm ,tim relat.zuženi pateř.kanalu.degenerat. artroza,protruze disku v celem rozsahu /dle MR/tuším, že by asi zasah byl riskantní.zatim jen mirné protahovaci cviky, masaže u odb.prac. si platim sama, nebo je vhodnějši elektro lečba a magnety?nohy boli a pali,brní.teplo asi nedela dobře, horkou perličku na RHC jsem již raději neopakovala,navíc jsem pak měla skoro zanět varixu.cik za radu co je vhodné

Odpověď odborníka:

Informace o zúžení kanálu je nedostatečná, bylo by potřeba vidět konkértní nález na CD a klinický stav. Chiropraxe je možná i v horším stavu než jaký naznačujete. Musí být však prováděna lékařem chiroterapeutem nebo zkušeným chiropraktikem ve spolupráci s lékařem. Masáže a protahování je jistě vhodné, funkční zlepšení stavu však nepřinese, může být dobrou úpřípravou k aktivní lékařské fyzioterapii- užití technik myoskeletální medicíny- čs.pojetí chiropraxe. Současně se zlepšením je potřeba začít cvičit konkrétní cviky na dlouhodobější podporu zlepšení stavu a zlepšit své ergonomické chopvání, které je určitě ve Vašem stavu v této chvíli nemožné( nelze uskutečnit díky špatné,mu funkčnímu stavu svalů a kloubů páteře) Horká perlička, elektroléčba apod. jsou procedury zklidňující problém, který zklidit lze, nejsou léčbou!

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: