Belara a antibiotika

Dobrý den, chtěla bych se zeptat.. Užívám antikoncepci Belara a dnes mi obvodní lékař předepsal antibiotika Duomox 500. Mám je užívat jen jeden den, ale ve vyšší dávce.. Šest tablet ráno a šest večer. V příbalovém letáku jsem se dočetla, že prášky mohou ovlivnit účinnost antikoncepce.. V příbalovém letáku antikoncepce píšou, že při používání antibiotik mám používat 7 nebo 28 dní po skončení léčby ještě jinou formu antikoncepce. Mohla by jste mi to nějak upřesnit, prosím? stačí 7 dní poté, co antibiotika doberu? Jaká je pravděpodobnost, že antikoncepce nebude tak účinná jako jindy? Děkuju za odpověď, hezký den. Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Duomox by neměl mít vliv na snížení účinku užívané antikoncepce. Pokud přesto chcete užívat další antikoncepci, postačí 7 dní.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: