Bělavý výtok

Dobrý den,už delší dobu mne trápí bělavý,zapáchající výtok.Má gynekoložka tvrdí,že je to normální,ale mne už to opravdu obtěžuje.Dají se koupit nějaké čípky,nebo masti,abych se toho zbavila?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, i kontrolní negativní kultivační vyšetření (pokud bylo děláno) může dopadnout jako normální, leč v pochvě běží nějaký zánět. čili pokud byl zánět i laboratorně vyloučen , tak je na místě vyzkoušet např. Rosalgin, Lactoffell. nerad dělám reklamu čemukoliv co naše babičky nepotřebovaly... čili bavlněné prádlo, nenosit slipovou vložku a udržovat norm prostředí v poševním vchodu (pochva má být kyselá, tedy žádná intimní hygiena ani nepravidelně, na genitál nepoužívat mýdlo! pochvu zbytečně nevyplachovat

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: