Bělení zubů

Chtěla jsem se zeptat, zda neuškodí ordinační bělení zubů peroxidem 14 dní před plánovaným otěhotněním. Jestli mohou v těle zůstat nějaké látky, které by pak mohly uškodit plodu. Velice děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Peroxid se rozkládá na vodík a kyslík. 14 dní před plánovaným otěhotněním Vám neublíží. Je ale otázkou, zda je bělení vhodné. A také není trvalé. Během těhotenství je také zubní tkáň dost zatížena. Je lepší se zaměřit spíše na to, co způsobuje zabarvení zubní skloviny.
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: