Beloderm v těhotenství ?

Dobrý den,jsem v 9 týdnu těhotenství a na krku se mi udělala vyrážka na kterou jsem vždy po konzultaci s lékařem používala krém beloderm a který mi pomáhá. Zajímalo by mě,zda tento krém mohu používat i v těhotenství a v jaké míře? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Kortikoidní krémy v těhotenství můžete používat jen na malé plochy a v časově omezeném období, je třeba volit slabší kortikoidy. Používejte beloderm pulzně ( např. 1 den beloderm, 2 dny jen promazávání apod.). Také je možné na vystřídání používat přípravky s bílým ichtamolem (Vitella Ictamo).

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: