Benigní hyperplazie prostaty

Dobrý den, prosila bych odpověď na tuto otázku, evet. sdělení jiné možnosti léčení mého manžela. Trpí od prosince 2014 benigní hyperplazií prostaty.Lékař mu naordinoval Duodart a zavedl cévku. Od té doby se několikrát neúspěšně po odstranění cévky pokusil močit. Naposledy před 14 dny, kdy močení bylo po ranním odstranění cévky v pořádku až do odpoledne, ale posléze musel znovu vyhledat lékaře a cévka mu byla znovu zavedena. Nyní lékař manželovi sdělil, že s podáváním Duodartu po využívání balení má skončit a cévku bude mít doživotně. Jako alternativu mu sice navrhl operaci, ale současně mu sdělil, že vzhledem k věku / 76 let/ a léčenému vysokému tlaku ji nedoporučuje, což manžel akceptoval. Prosila bych o sdělení, zda operace je skutečně v tomto věku tak nebezpečná a taky současně o to, zda jiným lékem není možné se pokusit tuto nemoc vyléčit. Mnohokrát děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, účinější lék není. Ale operaci bych zvážil podle rozhodnutí internisty - věk a vysoký krevní tlak není všeobecně kontraindikací k výkonu. Musí se zvážit celkový stav pacienta

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: